Семінар «Флешмоб як ефективний засіб формування читацької компетентності в учнів через декламацію віршів на морально-етичну тематику»

23 травня 2024 року, у День героїв, відбувся семінар «Флешмоб як ефективний засіб формування читацької компетентності в учнів через декламацію віршів на морально-етичну тематику». Учасниками семінару були вчителі і учні Львівської та Івано-Франківської областей, також долучилися до семінару із Крайниківського ЗЗСО І-ІІІ ст. Хустської міської ради Закарпатської області.

Галина Сохань, завідувачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка філолгічних наук, модераторка заходу, розповіла про методику проведення флешмобу, та разом з учасниками підбирала українські відповідники до слова «флешмоб».

 Тетяна Качак, професорка кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, докторка філологічних наук, розповіла про те, чому важливо читати книги і яким чином розвивати читацьку компетентність.

Світлана Сміх, старша викладачка, методистка лабораторії національного виховання Івано-Франківського інституту післядипломної педагогічної освіти, звернула увагу на актуальність тематики віршів, а це національно-патріотична і духовно-моральна. Методичний супровід був здійснений Марією Пономарьовою, фахівцем відділу освітньої політики, правового та кадрового забезпечення Яворівської міської ради.

Учасники семінару самостійно обирали вірші для декламування. Авторство віршів було дуже різноманітним: це і українські поети-шістдесятники, і сучасні автори, серед яких навіть були самі читці: і учні, і вчителі. Якраз авторська поезія по-особливому захоплювала. Радував талант до написання і декламування віршів, боліла тематика, бо говорили не лише про Україну, мир, рідну домівку чи Великдень, а й згадували війну. Учителі намагалися якнайкраще представити своїх учнів-читців, самі майстерно долучалися до читання віршів, навіть створювали поетичний колаж із віршованих строф. Форма і зміст семінару взаємодоповнили одне одного.

Завершився семінар активністю «Вільний мікрофон». Галина Сохань подякувала і учням, і вчителям за активну участь, модераторам – за співпрацю у проведенні семінару, висловила сподівання на нові зустрічі.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери