Туриця Ольга

Посада
Завідувачка кафедри природничо-математичної освіти, кандидат педагогічних наук, магістр хімії

Освіта: Львівський національний університет ім. І.Франка, спеціаліність «Хімія»; Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Графік консультацій: понеділок (13:00 – 17:00)
Електронна пошта: olyaturytsya@loippo.lviv.ua

Напрямки роботи:
– впровадження реформи Нової української школи;
– робота тренера для проведення курсів підвищення кваліфікації
педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які
забезпечуватимуть реалізацію Державного стандарту базової середньої
освіти в другому циклі базової середньої освіти;
– науково-методичний супровід підвищення кваліфікації учителів;
– розробка та публікація навчальних матеріалів для підвищення кваліфікації учителів закладів освіти;
– використання інноваційних технологій навчання у процесі викладання
хімії;
– рецензування методичних розробок учителів та викладачів.

Нагороди
Подяка Департаменту освіти і науки ЛОДА (2024), Грамота Департаменту освіти і науки ЛОДА (2025).

Про викладача
Авторка курсу інтегрованих лекцій з органічної хімії, більше 30 статей; 20 праць навчально-методичного характеру; учасниця більше 45 конференцій. Членкиня організаційного комітету Львівського обласного методичного об’єднання викладачів хімії, біології, екології закладів фахової передвищої освіти.

Автореферат дисертації:
Туриця О.О. Формування професійної компетентності майбутніх технологів харчових виробництв на засадах інтегрованого підходу в коледжах: автор. дис. канд. пед. наук : 13.00.04 / Терноп. нац. пед. ун-т ім. В. Гнатюка. Тернопіль, 2019. 21 с.

Спецкурси:
528.1 Використання інноваційних технологій навчання хімії в Новій
українській школі;
572.2 Організація безпечного освітнього середовища і впровадження
здоров’язбережувальних технологій на уроках хімії і в позаурочний час;
579.1 Хімічний експеримент і STEM-діяльність на уроках хімії;
591.1 Мотивація до вивчення хімії в НУШ.

Публікації:
1. Туриця О.О. Науково-дослідницька діяльність студентів в умовах
інтегрованого навчання. Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної
конференції «Підготовка майбутніх учителів фізики, хімії, біології та
природничих наук в контексті вимог нової української школи», яка
присвячена 80-річчю від дня заснування фізико-математичного та хіміко-
біологічного факультетів. (м. Тернопіль, 2020 р.).
2. Туриця О.О. Застосування проєктної технології при викладанні хімічних
дисциплін. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції
«Актуальні проблеми сучасної освіти: реалії та перспективи» (м. Маріуполь,
14-15 травня 2020 р.).
3. Туриця О.О. Позааудиторна робота студентів– важлива складова
формування особистості майбутніх фахівців. Матеріали XІІ Всеукраїнської
науково-пошукової конференції студентів і викладачів закладів вищої освіти
І-ІІ рівнів акредитації «Світ навколо нас» (м. Львів, 2020 р.).
4. Туриця О.О. Мотиви і потреби як складові мотивації навчальної діяльності майбутніх фахівців. Матеріали V Міжнародної науково-практичної
конференції «Потенціал сучасної науки» Міжнародний центр науки і
досліджень. (м. Київ, 2021 р.).
5. Туриця О.О. Здоров’язбереження викладачів і студентів у сучасних умовах
навчання. Матеріали ХІV Обласної науково-пошукової конференції
студентів і викладачів закладів фахової передвищої освіти «Світ навколо
нас» (м. Львів, 2021 р.).
6. Туриця О.О. Інтерес до вивчення хімічних дисциплін у період дистанційного
навчання. Матеріали VIІ Науково-методичної конференції «Сучасні
тенденції навчання хімії», ЛНУ імені І.Франка. (м. Львів, 2021 р.).
7. Туриця О.О. Смак карантину: дослідження харчування студентів в умовах
карантинних обмежень. Матеріали науково-практичної онлайн-конференції
з використанням сервісу ZOOM на тему: «Інновації, як рушійна сила
розвитку суспільства». (м. Львів, 2021 р.).
8. Туриця О.О. Професійний розвиток викладача хімічних дисциплін.
Матеріали VIІІ Науково-методичної конференції «Сучасні тенденції
навчання хімії», ЛНУ імені І.Франка. (м. Львів, 2022 р.).
9. Туриця О.О. Персональний сайт викладача хімічних дисциплін. Збірник тез
доповідей V Міжнародної наукової конференції студентів, аспірантів і
молодих учених «Хімічні проблеми сьогодення» (м. Вінниця, 2022 р.).
10. Туриця О.О. Курс інтегрованих лекцій з органічної хімії для студентів
спеціальності 181 «Харчові технології» / Укладач О. О. Туриця. Львів: ВСП
ЛФКХПП НУХТ, 2021, 92 с.
11. Туриця О.О. Методичні матеріали до проведення інтегрованого виховного
заходу з органічної хімії для студентів 181 «Харчові технології» / Укладач:
О. О. Туриця. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2021. 11 с.
12. Туриця О.О. Методичні матеріали до проведення інтегрованої лекції з
органічної хімії на тему «Гідроксикислоти. Оптична активність органічних
сполук» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» / Укладач О.
О. Туриця. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2021. 16 с.
13. Туриця О.О. Методичні матеріали до проведення інтегрованої лекції з
органічної хімії на тему «Вуглеводи» для студентів спеціальності 181
«Харчові технології» / Укладач О. О. Туриця. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 24 с.
14. Туриця О.О. Методичні матеріали до проведення інтегрованої лекції з
органічної хімії з елементами евристичної бесіди та з використанням засобів
мультимедіа на тему «Ароматичні вуглеводні» для студентів спеціальності
181 «Харчові технології» / Укладач О. О. Туриця. Львів: ВСП ЛФКХПП
НУХТ, 2021. 16 с.
15. Туриця О.О. Методичні матеріали до проведення інтегрованої лекції з
органічної хімії на тему «Естери. Жири, як представники естерів» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» / Укладач О. О. Туриця.
Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2021. 16 с.
16. Туриця О.О., Нічкало Т.Р. Методичні матеріали до проведення інтегрованої
лекції з органічної хімії та технології виробництва кулінарної продукції для
студентів спеціальності 181 «Харчові технології» / Укладачі О. О. Туриця, Т.
Р. Нічкало. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2021, 26 с.
17. Туриця О.О. Методичні матеріали до проведення інтегрованої лекції з
органічної хімії на тему: «Одно-, дво-, триатомні спирти» для студентів
спеціальності 181 «Харчові технології» / Укладач О. О. Туриця. Львів: ВСП
ЛФКХПП НУХТ, 2022. 15 с.
18. Туриця О.О. Методичні рекомендації щодо використання сторітелінгу, як
інноваційної методики формування освітніх компетентностей студентів
коледжу. / Укладач О. О. Туриця. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2022. 14 с.
19. Туриця О. О., Довганик Є.Д. Методичні вказівки до виконання лабораторних
робіт з органічної хімії для студентів спеціальності 181. Харчові технології .
Виробництво харчової продукції. Виробництво хліба, кондитерських,
макаронних виробів і харчових концентратів Бродильне виробництво і
виноробство.
20. Туриця О.О., Стеців Г.С. Методичні вказівки до виконання лабораторних
робіт для студентів І курсу, які навчаються на основі базової загальної
освіти.
21.Туриця О.О. Як організувати навчання студентів під час війни? Матеріали
ХV Обласної науково-пошукової конференції студентів і викладачів закладів
фахової передвищої освіти «Світ навколо нас» (м. Львів, 2023 р.).
22. Туриця О.О. Професійний розвиток викладача хімічних дисциплін.
Матеріали IX Науково-методичної конференції «Сучасні тенденції навчання
хімії», ЛНУ імені І.Франка. (м. Львів, 2023 р.).
23. Туриця О.О. Методичні матеріали до проведення інтегрованої лекції з хімії
на тему: «Лужні елементи та їх сполуки. Лужноземельні елементи та їх
сполуки».
24. Туриця О.О. Методичні рекомендації щодо використання педагогіки
партнерства як дієвої складової сучасної освіти / Укладач О. О. Туриця.
Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2023. 14 с.
25. Туриця О.О., Довганик Є.Д. Основи органічної хімії: Методичні вказівки до
виконання лабораторних робіт для студентів спеціальності 181. Харчові
технології. Виробництво харчової продукції, Виробництво хліба,
кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів, Технології
харчових продуктів, напоїв, мінеральних та питних вод. Львів: ВСП
ЛФКХПП НУХТ, 2023. 48 с.
26. Туриця О.О., Довганик Є.Д. Основи органічної хімії: Методичні вказівки до
виконання лабораторних робіт для студентів спеціальності 181. Харчові технології. Виробництво харчової продукції. Виробництво хліба,
кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів. Бродильне
виробництво і виноробство. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2023. 46 с.
27. Туриця О.О., Стеців Г.С. Методичні вказівки до виконання лабораторних
робіт для студентів І курсу, які навчаються на основі базової загальної
середньої освіти. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2023. 48 с.
28. Туриця О.О., Довганик Є.Д. Методичні вказівки до виконання лабораторних
робіт з дисципліни «Основи біохімії» для студентів cпеціальності 181.
«Харчові технології». Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2023.
29. Туриця О.О. Використання інноваційних технологій навчання при
викладанні хімічних дисциплін в умовах воєнного стану. Тези доповідей ІІІ
міжнародної наукової конференції «Теоретичні та практичні аспекти
формування освітнього простору: світовий та вітчизняний вимір». Львів:
ЛНУ імені Івана Франка, 2023. 136 с. С. 39.
30. Туриця О.О. Як організувати навчання студентів під час війни? Світ навколо
нас : збірник тез ХV науково-пошукової конференції. Львів, 2023. 80 с.
31. Туриця О.О. Основи органічної хімії: Методичні вказівки до виконання
лабораторних робіт для студентів спеціальності 181. Харчові технології.
Виробництво харчової продукції, Виробництво хліба, кондитерських,
макаронних виробів і харчоконцентратів, Технології харчових продуктів,
напоїв, мінеральних та питних вод. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2024. 48 с.
32. Туриця О.О., Стеців Г.С. Методичні вказівки до виконання лабораторних
робіт для студентів І курсу, які навчаються на основі базової загальної
середньої освіти. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2024. 48 с.
33. Туриця О.О., Шах А.Є. Методичні вказівки до виконання лабораторних
робіт з дисципліни «Основи біохімії» для студентів cпеціальності 181.
«Харчові технології». Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2024.
34. Туриця О.О. Використання інноваційних технологій при викладанні
хімічних дисциплін. Тези доповідей X Міжнародної конференції «Сучасні
тенденції навчання хімії» 22-23 березня 2024 року. Львів: ЛНУ імені Івана
Франка.
35. Туриця О.О. STEM-орієнтований підхід до навчання. Світ навколо нас :
збірник тез ХVІ Всеукраїнської науково-пошукової конференції, Львів, 13
березня 2024 р. / за ред. В.І.Телюк ; відповід. за вип. Ю.З.Боруцька,
О.О.Туриця, З.В.Гавриленко-Бойко. Львів, 2024. 96 с. С. 77-79.
36. Turytsya O. Modern Economic-Legal Methods of Using Artificial Intelligence
in An Educational Company: Information Technology to To Self-Development
and Scientific Activity. (2024). International Journal of Religion, 5(10), 1170- https://ijor.co.uk/ijor/article/view/5291/2762.
37. Туриця О.О. Використання інтерактивних платформ – важливий крок у розвитку хімічної освіти. Тези доповідей XІ Міжнародної конференції «Сучасні тенденції навчання хімії» 21-22 березня 2025 року. Львів: ЛНУ імені Івана Франка. Туриця О.О. 2025.
38. Туриця О.О. Використання штучного інтелекту в хімії. Світ навколо нас :
збірник тез ХVІІ Всеукраїнської науково-пошукової конференції, Львів, 19
березня 2025 р. Львів, 2025. 92 с. С. 68-72.

Навчально-методичні матеріали:
1. Методичні матеріали до проведення інтегрованої лекції з органічної хімії на тему «Естери. Жири, як представники естерів» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» / Укладач О. О. Туриця. Львів: ЛДКХПП НУХТ, 2017. 16 с.
2. Методичні матеріали до проведення інтегрованої лекції з органічної хімії та технології виробництва кулінарної продукції для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» / Укладачі О. О. Туриця, Т. Р. Нічкало. – Львів: ЛДКХПП НУХТ, 2019, 26 с.
3. Методичні матеріали до проведення інтегрованого виховного заходу з органічної хімії для студентів 181 «Харчові технології» / Укладач: О. О. Туриця. Львів: ЛДКХПП НУХТ, 2019. 11 с.
4. Методичні матеріали до проведення інтегрованої лекції з органічної хімії на тему «Гідроксикислоти. Оптична активність органічних сполук» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» / Укладач О. О. Туриця. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2021. 16 с.
5. Курс інтегрованих лекцій з органічної хімії для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» / Укладач О. О. Туриця. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2021, 92 с.
6. Методичні матеріали до проведення інтегрованої лекції з органічної хімії з елементами евристичної бесіди та з використанням засобів мультимедіа на тему «Ароматичні вуглеводні» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» / Укладач О. О. Туриця. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2021. 16 с.
7. Туриця О.О. Методичні матеріали до проведення інтегрованої лекції з хімії на тему: «Лужні елементи та їх сполуки. Лужноземельні елементи та їх сполуки» / Укладач О. О. Туриця. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2022.
8. Туриця О.О. Як організувати навчання студентів під час війни? Світ навколо нас: матеріали  ХV Обласної науково-пошукової конференції студентів і викладачів закладів фахової передвищої освіти. Львів, 2023.
9. Туриця О.О. Методичні рекомендації щодо використання педагогіки  партнерства  як  дієвої  складової сучасної освіти / Укладач О. О. Туриця. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2023.
10. Туриця О.О. Професійний розвиток викладача хімічних дисциплін Матеріали IX Науково-методичної конференції «Сучасні тенденції навчання хімії». ЛНУ імені І.Франка. 2023.
11. Туриця О.О., Стеців Г.С. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для студентів І курсу, які навчаються на основі базової загальної середньої освіти / Укладачі О. О. Туриця, Г. С. Стеців. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2023, 48 с.
12.Туриця О.О., Довганик Є.Д. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для студентів спеціальності 181. Харчові технології. Виробництво харчової продукції, Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів, Технології харчових продуктів, напоїв, мінеральних та питних вод / укладачі О. О. Туриця, Є. Д. Довганик. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2023, 48 с.
13. Туриця О.О., Довганик Є.Д. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для студентів спеціальності 181. Харчові технології. Виробництво харчової продукції. Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів. Бродильне виробництво і виноробство / укладачі О. О. Туриця, Є. Д. Довганик. Львів: ВСП ЛФКХПП НУХТ, 2023, 46 с.
14. Методичні матеріали на допомогу вчителю хімії НУШ 7 клас (укладачі:
О.Туриця, Л. Левицька, У. Глущенко, Н. Мигаль, О. Борис, І. Луцишин,
О. Жук, Р. Маковецька, О. Круцько) . Львів: Галич-Прес, 2025. 72с.

Партнери