Творчий вчитель Нової української школи

17 листопада 2023 року на базі опорного закладу освіти «Сколівська академічна гімназія при Національному університеті «Львівська політехніка» імені Героя України Героя Небесної сотні Олега Ушневича» Сколівської міської ради(директор Віталій Решетняк) проведено семінар «Розвиток креативності вчителя в Новій українській школі» за участю педагогів академічної гімназії та її філій. Семінар організований заступницями   директора  – Вірою Кізимою  та Мартою Павлишин.

Семінар розпочався вшануванням пам’яті полеглих Героїв хвилиною мовчання.

Учасників семінару привітала Віра Кізима, яка зазначила важливість такого заходу  через необхідність «живого» спілкування та актуалізації розвитку творчого потенціалу сучасного вчителя в розбудові НУШ.

Ніна Новикова, професорка кафедри природничо-математичної освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», доктор педагогічних наук зазначила, що будь-яка діяльність, а педагогічна особливо, – це мистецтво, а не щоденна рутина. У доповіді «Педагогічна майстерність та творчість педагога: методологічні засади» професорка, яскраво ілюструючи свій виступ прикладами з життя, дала відповідь на важливі для кожного питання: що таке педагогічна майстерність, рівні та підсистеми творчої діяльності, поділилась думкою, як уникнути спаду креативності, емоційного та професійного вигорання. Інтерактивна взаємодія з учасниками пройшла в діловій дружній атмосфері.

Проблему раціонального використання часу в особистому житті і у професійній сфері висвітлила Олена Цогла, старша викладачка кафедри природничо-математичної освіти КЗ ЛОР «ЛОІППО», кандидат економічних наук. Вона зауважила, що у боротьбі з «пожирачами часу» (хронофагами) є ефективною методика POMODORO і матриця Д. Ейзенхауера, що окреслює розподіл часу за важливістю та терміновістю. Педагоги з цікавістю ознайомились із презентацією Олени Орестівни та успішно пройшли тестування з тайм-менеджменту.

Слухаючи доповідачів, кожний учасник семінару розумів, що життя – це виклик. Навчатися, пізнавати, йти в ногу з часом – означає бути готовим до нього.

Учасниця семінару Оксана Булин відзначили особливість заходу, в якому відбулась «важлива і цікава розмова про самого педагога! Пригадали, що ми не тільки вчителі, а ще й просто люди зі своїми вподобаннями і захопленнями».  

«Цей семінар, – зазначила  Віра Кізима, – не тільки розширив знання у сфері педагогіки, але й залишив позитивне враження від обміну досвідом та взаємодії з висококваліфікованими фахівцями. Рекомендую всім педагогам взяти участь у подібних заходах для власного професійного та особистого зростання. Особлива подяка лекторам за цей неперевершений досвід».

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери