Відбувся онлайн-тренінг

10 червня 2024 року відбувся онлайн-тренінг для педагогів закладів загальної та позашкільної освіти Львівської області в рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE, ініціативи «Стаємо сильнішими разом» на тему «Використання ресурсів ОДГ/ОПЛ задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни».

Світлана Тупись, методистка кабінету координаційно-методичної діяльності КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», ознайомила з ресурсами ОДГ/ОПЛ, які можна використовувати у роботі з дитячихми спільнотами для розвитку демократичної взаємодії та освіти з прав людини.

Під час тренінгу були використані методичні матеріали: Стаємо сильнішими разом: методичний порадник з використання ресурсів ОДГ/ОПЛ у роботі з дитячими спільнотами задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни / Укладачі: М. Гриньова, Д. Карпенко, О. Солнцева; за заг. ред.: Н. Г. Протасової, В. В. Полторак, Ю. О. Молчанової. — Київ, 2023. — 165 с.

На тренінгу педагоги працювали з окремими вправами для формування  демократичного громадянства та створення дружньої атмосфери в дитячих спільнотах:  «Букет квітів», «Наш герб»,  «Імена», «Права дітей», також з техніками по прийнятті різноманітності, міжособистій комунікації та емпатичному спийнятті інших: «Перші враження», «Система цінностей», «Усі різні, усі рівні», «Вирішуємо конфлікти у шість кроків» тощо.

Учасники тренінгу зрозуміли як можна впровадити та застосувати ресурси ОДГ/ОПЛ в освітньому процесі та удосконалили свої загальні і професійні компетентності.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери