Діти і війна. Безпекове середовище

26 жовтня 2023 року відбувся ІІ Освітянський форум педагогів Трускавецької громади зі знаковою назвою «Діти і війна. Безпекове середовище», в якому взяв участь завідувач кафедри практичної психології КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»Ігор Корнієнко.

Назва форуму не тільки символічна – протягом більш як двох годин організації, які дотичні до проблем безпеки освітнього середовища, обговорювали його складові.

Організатори форуму: КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» та Центр професійного розвитку педагогічних працівників Трускавецької міської ради.  Модератор форуму – Інна Форемна, директорка ЦПРПП.

 Безпека дитини це не тільки і не стільки про обладнані комфортні укриття в закладах освіти: учасники форуму обговорювали практичні аспекти психоемоційної, духовної, інформаційної безпеки дитини в час війни. Свідченням цього є широкий і різноманітний спектр виступів. Про духовну безпеку всіх освітян, дітей і батьків говорили єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Григорій Комар та о. Василь Нестер, на питаннях фізичної та психологічної безпеки зупинились начальник відділу молоді, спорту та охорони здоров`я Дрогобицької районної військової адміністрації Петро Сушко та начальник відділу освіти Трускавецької міської ради Орест Лобик. Секретар Трускавецької міської ради Наталія Пономаренко розповіла, що саме місцева влада робить для забезпечення не тільки комфортного, а й корисного перебування дітей в укриттях: йшлося не лише про зручні дивани, стільці та столи, а ще про забезпечення Інтернетом і мультимедійним обладнанням.

Провідна роль у форумі належала психологічній службі освіти громади. Тон задала психолог ЦПРПП, кандидат психологічних наук Галина Ожубко щодо складових безпечного середовища. Надалі практичні психологи говорили про використання новітніх психологічних технологій: освітню кінезіологію, нейропсихологічні вправи у корекційній роботі, про особливості в подоланні наслідків травматизації дітей з ООП.

Кульмінацією форуму був виступ Ігоря Корнієнка, кандидата психологічних наук, завідувача кафедри практичної психології КЗ ЛОР ЛОІППО, який професійно і майстерно визначив пріоритети в діяльності керівників та педагогів громади щодо безпеки учасників освітнього середовища.          

Заходи такого високо рівня завжди будуть цінним творчим і практичним ресурсом для всіх освітян області.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери