Завершився ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики

17-18 лютого 2024 року на базі факультету прикладної математики та інформатики Львівського національного університету імені Івана Франка проходив ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики у Львівській області.

Однією з найважливіших подій для молодих інтелектуалів є участь у національних олімпіадах з різних предметів. Не виключенням є і ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, де юні генії виявляють свої таланти та навички у сфері спортивного програмування.

Майже вісімдесят учасників із різних куточків нашої області змагалися за звання кращого інформатика. Змагання проходили в трьох номінаціях: 11 класи, 10 класи та 9 класи. Особливістю цієї олімпіади є те, що вже не один рік поспіль за дев’яті класи, а іноді і за десяті-одинадцяті, виступають школярі молодших вікових груп. Так, наймолодшим учасником змагань був шестикласник Олег Коваль.

Завдання охоплювали широкий спектр тем: від алгоритмів та структур даних до складних задач програмування. Це стимулювало юнь проявляти здатність застосовувати теоретичні знання в нестандартних ситуаціях, креативність та аналітичний підхід до їх розв’язання. Новинкою турніру стала інтерактивна задача. Такий тип завдань ввійшов до набору, що пропонуються на олімпіадах з інформатики, зовсім нещодавно.

ІІІ етап олімпіади з інформатики вразив своєю відкритістю, динамікою. Захоплюючі враження отримали не лише учасники олімпіади, але і вболівальники. Оскільки змагання проходили з використанням онлайнової платформи автоматичного тестування Алготестер, розробниками якої є викладачі та випускники Львівського національного університету імені Івана Франка під керівництвом Василя Миколайовича Білецького, то хід змагань постійно висвітлювався на цій платформі.

Під час нагородження найкращих учасників виокремилися імена тих, хто продемонстрував найвищий рівень майстерності. Сподіваємося, це стало вагомим кроком для їхнього подальшого розвитку та стимулом до самореалізації в галузі інформатики. Подарунки призерам підготували представники команди «Алготестер» Віталій Герасимів, Віталій Мельник та Андрій Макар.

Приємним сюрпризом стало звернення до школярів учасників студентської команди програмістів «Stallions», яка виграла першість південно-східної Європи зі спортивного програмування і зараз, готуючись до першості світу, перебуває на змаганнях в Хорватії. Також студенти передали персональний подарунок учню, який став абсолютним переможцем цих змагань. Його заслужено отримав одинадцятикласник з Новояворівська Павло Цікалишин.

Важливо, що в такий нелегкий для держави час, юні програмісти не лише підняли планку високого рівня знань у галузі інформатики, а й продемонстрували важливі навички творчого мислення. Це свідчить про те, що майбутнє інформаційних технологій в Україні обіцяє бути яскравим та перспективним завдяки таким талановитим молодим програмістам.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери