Засідання Координаційної ради психологічної служби системи освіти

25 вересня 2023 року у Яворівській районній державній адміністрації відбулося засідання Координаційної ради психологічної служби системи освіти Яворівського району.

Участь у роботі Координаційної ради взяли Марія Васюник-Кулієва, головна спеціалістка департаменту освіти і науки Львівської ОДА, Олена Стадник, завідувачка кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», а також відповідальні за психологічну службу територіальних громад Яворівського району.

З вітальним словом до присутніх звернувся Ярослав Коминський, голова Яворівської районної державної адміністрації, який підкреслив важливість  надання психологічної  підтримки  учасникам освітнього процесу у воєнний час.

Марія Васюник-Кулієва, головна спеціалістка департаменту освіти і науки ЛОДА, ознайомила присутніх з нормативними документами, що регламентують діяльність психологічної служби, а також  акцентувала увагу на тому, що виконання завдань, які стоять перед практичними психологами і соціальними педагогами, сприятимуть збереженню психічного здоров’я та психосоціальної підтримки здобувачів освіти, педагогів, батьків.

Олена Стадник зазначила, що психологічна служба системи освіти має спроможність виконувати свої функції в складних умовах, окреслила проблеми та виклики сьогодення, сильні та слабкі сторони розвитку Служби, можливості надання психологічних послуг.

Модерувала зустріч голова Координаційної ради Яворівського району Оксана Майхер, яка проаналізувала результати моніторингу щодо вивчення актуальних питань діяльності психологічної служби району, ознайомила присутніх з планом роботи Координаційної ради та розповіла про сучасні підходи до роботи з освітянськими спільнотами практичних психологів.

Учасники зустрічі взяли активну участь у обговоренні питань щодо атестації працівників Служби, підвищення кваліфікації, організації супервізійної підтримки для практичних психологів, соціальних педагогів.

Партнери