Зустріч із вчителями історії міста Львова

10 травня 2023 року у приміщенні Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти завдяки сприянню та допомозі Наталії Добрянської, консультантки Центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова, зібралися вчителі історії, які залучені до викладання інтегрованих курсів історії та громадянської освіти у 5 класах НУШ.

Ірина Костюк, методистка кабінету впровадження НУШ КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», регіональний координатор освітньої галузі громадянська та історична освіта, підготувала матеріали з питань оцінювання інтегрованих курсів.

Учасникам та учасницям вдалося глибше зрозуміти ієрархію освітніх результатів у новому державному стандарті базової середньої освіти, особливості використання методичних рекомендацій щодо оцінювання у 5 класах НУШ. Були запропоновані для обговорення та можливого використання зразки перевірочних/діагностичних робіт на прикладі курсу «Україна і світ. Вступ до історії та громадянської освіти» за програмою М.Кафтан, О.Козорог, І.Костюк  та інших. Особливо зацікавив учителів методичний коментар до перевірочних завдань, який дозволяє поєднати оцінювання засвоєння змісту та освітніх результатів наскрізних вмінь. Було проаналізовано особливості заповнення Свідоцтва досягнень та характеристики освітніх результатів у галузі.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери