Обласний конкурс «Я в медіапросторі»

11 вересня 2023 року відбулися майстер-класи для підготовки учасників обласного конкурсу учнівської творчості «Я у медіапросторі». У Конкурсі беруть участь за власним бажанням учні 8-11 класів закладів освіти Львівщини.

Наталія Пастушенко, заступниця директора з науково-педагогічної роботи КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидат педагогічних наук, доцентка, ознайомила  учасників зустрічі з різновидами есе, структурою та вимогами до змісту тексту. Кожен вид есе був проілюстрований прикладами. Вона наголосила на тому, що автор есе має  грунтовно розкрити своє розуміння проблеми, продемонструвати розвинене критичне мислення,  зосередженість на проблемі, послідовний розвиток думки, уміння правильно добирати аргументи і приклади, яскраво виражати індивідуальний авторський стиль і  багатство словникового запасу.

Наталія Войтович, доцентка кафедри теорії і практики журналістики факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидат наук з соціальних комунікацій, обговорила з учасниками майстер-класу вибір теми, обґрунтування інформації та роботу на цільову аудиторію. Для учасників була представлена презентація, яка пояснювала професійні стандарти, яких необхідно дотримуватися при створенні будь-якого журналістського матеріалу. На прикладі двох інформаційних сюжетів на соціальну тематику  розібрали правильний підбір експертів до своїх матеріалів.

Ірина Суховерська, завідувачка кабінету інформаційно-комунікаційної діяльності, доцентка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної освіти», кандидат історичних наук, окреслила проблему, яку необхідно висвітлити у дослідницькому проєкті, загальноприйняті принципи роботи над дослідницьким проєктом, схему як працювати на кожному етапі підготовки проєкту, критерії оцінювання та вимоги до оформлення проєктів.

Організатори з нетерпінням чекають на роботи учасників конкурсу.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери