Обласний семінар-практикум методистів, керівників підрозділів закладів позашкільної освіти Львівської області

15 жовтня 2024 року у приміщені Будинку воїна відбувся обласний семінар-практикум методистів, керівників підрозділів закладів позашкільної освіти Львівської області «Виховання громадянина-патріота в умовах позашкілля».

Cемінар організувала Світлана Тупись, методистка кабінету координаційно-методичної діяльності КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти». Вона наголосила на необхідності посилення патріотичного виховання у закладах освіти, оскільки «проблема, над якою ми сьогодні працюватимемо, хвилює кожного з нас. І не лише тому, що це – одне з пріоритетних завдань освіти, визначених державою, а й тому, що саме від того, як ми впораємося з цим, залежить наше майбутнє».

Оксана Базилевич, методистка КЗ «Сокальський будинок дитячої та юнацької творчості» Сокальської міської ради Львівської області; Микола Когут, директор Бориславського ЗЗСО І-ІІІ ст.; Катерина Гачкевич, керівниця гуртка Буського Будинку дитячої та юнацької творчості; Уляна Бандурович, медична сестра урологічного відділення «Лікарня Святого Миколая Першого територіального медичного об’єднання» та волонтерка у Золочівському районі; Анастасія Гачкевич, випускниця Української академії лідерства (Київський осередок), студентка Українського Католицького університету на програмі ЕПЕ (етика, політика, економіка) ознайомили учасників заходу з досвідом роботи, успішними практиками реалізації завдань військово-патріотичного виховання на прикладі Сокальського будинку дитячої та юнацької творчості, з особливостями проведення гри Сокіл «Джура»,  результатами волонтерської діяльністі та співпрацею закладів освіти. Присутні зрозуміли важливість формування у дітей ціннісного ставлення особистості до українського народу,  Батьківщини, державної мови, народних звичаїв, традицій, свят, обрядів, символів, які мають пізнавально-виховний потенціал. 

Під час відкритого мікрофону учасники заходу обмінялись думками, враженнями, надихалися новими ідеями, а також бажанням подальшої співпраці в реалізації спільних проєктів національно-патріотичного спрямування.

Партнери