Реалізація завдань НУШ

Продовжує посилюватися професійна спроможність вчителів для реалізації завдань НУШ. 29 серпня 2023 року у Миколаївському ліцеї  зібралися вчителі історії та громадянської освіти – представники професійної спільноти Миколаївської, Тростянецької та Розвадівської громад. Організаторами робочої зустрічі-семінару – Центр професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської громади (Т. Лутчин).

Ірина Костюк, методистка кабінету впровадження НУШ та викладачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», разом з учасниками та учасницями робочої зустрічі проаналізувала особливості навчання інтегрованого курсу історичної та громадянської освіти у 5-6 класі та реалізації завдань Нової української школи згідно вимог Державного стандарту базової середньої освіти. Зацікавленість педагогів викликали: докладне пояснення ієрархії освітніх результатів ДСБСО, їх пов’язаність із щоденною навчальною практикою; критерії аналізу та відбору модельних програм для базової школи, нова освітня реальність, котра вимагає інших способів організації освітнього процесу; суть інтегрованого підходу у сучасному вивченні історії та громадянської освіти і особливості авторського бачення, втілене у підручниках для 5-6 класів.

Особливу увагу викликала розмова про формувальне оцінювання та його інструменти, практичні поради щодо фіксації освітніх результатів учнів  під час адаптивного циклу базового навчання, методичний коментар щодо компетентнісного  навчання та формування наскрізних вмінь.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери