Розпочався процес утворення спільноти вчителів історії Львівщини

15 травня 2023 року на кафедрі суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»  відбулася зустріч вчителів історії закладів освіти Львівщини, на якій обговорили потребу створення фахової спільноти.

Модерували дискусію заступник директора Львівського обласного Будинку вчителя Роман Пастушенко та старша викладачка кафедри суспільствознавчої освіти Ірина Васильків.

Епоха «серпневих вчительських диктантів» та «березневих передатестаційних презентацій» минає. Все частіше застосовуються різноманітні онлайн-формати для комунікації у фаховому середовищі. Однак загального інформування про поточні справи та розповсюдження методичних рекомендацій сьогодні недостатньо. Вчителі історії, які відіграють важливу роль у формуванні суспільної думки, відчувають потребу в об’єднанні зусиль задля посилення уваги до історії, як минулого нашої держави, та відновлення поваги до історії, як шкільного предмета (курсу).

Про те, як в сьогоднішніх реаліях працюють на місцях педагогічні спільноти та як вони реагують на виклики нашого часу, розповіли Софія Тис, Михайло Скрипка, Ірина Липовецька-Стець, Тетяна Формос, Наталія Добрянська. Ймовірну модель спільноти, форми участі, її місію та візію аналізували Ірина Костюк, Ольга Ігнатенко, Марія Чайківська, Костянтин Баханов, Ігор Танчин, Мар’ян Мудрий. Питання структури майбутньої спільноти вчителів історії, її статусу, форми і назви та інших організаційних моментів будуть розглянуті на наступних неформальних зустрічах небайдужих представників громад, про які повідомлятиметься додатково.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери