Семінар-практикум керівників закладів позашкільної освіти

11 жовтня 2023 року в Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар керівників закладів позашкільної освіти Львівщини «Інновації в позашкільній освіті», організований Олександрою Коцовською, методисткою кабінету координаційно-методичної діяльності. У семінарі взяли участь 47 керівників закладів позашкільної освіти з різних територіальних громад Львівської області.

Микола Кацюба, заступник директора з науково-педагогічної роботи КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», привітав присутніх та розповів про особливості формування регіонального замовлення на курси підвищення кваліфікації у 2024 р.

Ірина Суховерська, завідувачка кабінету інформаційно-комунікаційної діяльності, доцентка кафедри суспільствознавчої освіти, кандидатка історичних наук, на початку семінару провела опитування про найважливіші інновації у позашкільній освіті, ознайомила учасників з освітніми платформами та особливостями ведення електронних варіантів документів, окреслила можливості застосування цифрових застосунків та штучного інтелекту у позашкільній освіті, охарактеризувала недоліки та переваги мікронавчання та цілісного навчання.

Упродовж семінару-практикуму доповідачі надали відповіді на поставлені учасниками запитання. Відбулося активне обговорення інновацій у позашкільній освіті учасниками семінару, зокрема власним досвідом у впровадженні інновацій поділилися Надія Савко, директорка Центру творчості дітей та юнацтва Галичини та Ірина Чурій, директорка Жовківського центру дитячої та юнацької творчості.

Олександра Коцовська, методистка кабінету координаційно-методичної діяльності, провела рефлексію семінару, який проводила  Ірина Суховерська, та наголосила, що проведений семінар-практикум засвідчив значне зацікавлення керівників закладів позашкільної освіти Львівщини актуальною темою. Учасники виявили бажання провести ще один семінар за цією темою в очному форматі.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери