Семінар-практикум практичних психологів закладів

12 жовтня 2023 року в форматі онлайн відбувся семінар-практикум практичних психологів закладів освіти на тему «Формування толерантності в інклюзивному освітньому просторі: роль практичного  психолога».

У заході взяли участь 98 фахівців психологічної служби області.

Модератор зустрічі – Олена Стадник, завідувачка кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти». Вона зазначила, що толерантне освітнє середовище – це перш за все гуманні стосунки між всіма учасниками освітнього процесу, які базуються на взаєморозумінні та взаємоповазі; це вміння сприймати кожну дитину як унікальну, неповторну особистість незалежно від її можливостей та особливостей психофізичного розвитку. Прийняття осіб з особливими освітніми потребами та їхня інтеграція в освітній простір буде успішною за умов професійної компетентності педагога і практичного психолога.

Спікерка психологічного практикуму – Галина Пельо, психологиня КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Жидачівської міської ради Львівської області. Вона провела з присутніми практичні вправи щодо визначення труднощів, з якими зустрічається дитина з ООП в закладі освіти. Робота в групах сприяла активізації учасників та поглибила знання про роль та місце психолога освітнього закладу у створенні інклюзивного простору сприятливого для формування толерантності учасників освітнього процесу.

Підсумовуючи, учасники семінару-практикуму обговорили питання про актуальність тематики та необхідність постійно набувати нові знання про інклюзивну освіту та особливості розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери