Семінар-тренінг про ресурси ОДГ/ОПЛ у професійній діяльності педагогів

«Стаємо сильнішими разом!» – це лейтмотив семінару-тренінгу, який відбувся 30 травня 2024 року в КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» з педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти м. Львова (швейцарсько-український проєкт DECIDE  https://decide.in.ua/stayemo-sylnishymy-razom/).

Галина Сохань, завідувачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка філологічних наук, модерувала захід, організаційний супровід здійснювала Галина Мрачковська, консультантка Центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова.

Учасники семінару ознайомилися з ресурсами освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ), обговорили їх використання в навчальному процесі, зокрема інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни. Учителі інтерактивно працювали в групах:  вони вели дискусії щодо змодельованих ситуацій, коли говорили про повагу до гідності людини; створювали роздатковий матеріал, коли обговорювали дидактичні активності «Наші права – наш скарб», «Наш герб», а також розглянули можливість використання в роботі з учнями дидактичних ресурсів для формування дружніх взаємин між дітьми, розвитку їхнього творчого і критичного мислення.

У підсумку Галина Сохань окреслила подальші шляхи співпраці, подякувала всім, хто долучився до заходу з метою не лише дізнатися більше про ресурси ОДГ/ОПЛ, а й активно їх використовувати в роботі з усіма учасниками освітнього процесу.

Сподіваємося на нові зустрічі!

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери