Семінар-тренінг «Стаємо сильнішими разом!» у СЗШ №54 м.Львова 

10 та 12 червня 2024 року педагогічні працівники Середньої загальноосвітньої школи № 54 м. Львова брали активну участь у семінарі-тренінгу «Стаємо сильнішими разом!» (у рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE https://decide.in.ua/stayemo-sylnishymy-razom/).

Учасники заходу завчасно готувалися до тренінгу. Спершу Галина Сохань, завідувачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка філологічних наук, і Мирослава Гусак, заступниця директора СЗШ №54, обговорили формат проведення дводенного семінару, зокрема ознайомлення педагогів зі змістовим наповненням методичного порадника з використання ресурсів ОДГ/ОПЛ у роботі з дитячими спільнотами. Опісля вчителі інтерактивно працювали у трьох локаціях: відповідно до обраної навчальної активності розробляли ілюстративний матеріал, моделювали життєві ситуації (як формувати доброзичливі взаємини між учасниками освітнього процесу, поважати права один одного, укладати спільні правила тощо), а потім ділилися методичними ідеями, взаємодоповнювали один одного, дискутували.

У підсумку педагоги мають нові плани та ідеї щодо використання ресурсів ОДГ/ОПЛ у роботі з дитячими спільнотами задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни. Модераторка Галина Сохань подякувала всім учасникам за плідну співпрацю і висловила сподівання на нові зустрічі. Також вдячні директору школи Ростиславу Пелещишину і заступниці директора Мирославі Гусак за організаційний супровід заходу.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери