Семінар-тренінг «7 кроків до злагодженої роботи учнівського самоврядування в громаді»

13 грудня 2023 року у Рава-Руській територіальній громаді відбувся семінар «7 кроків до злагодженої роботи учнівського самоврядування в громаді» для членів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти. Семінар організувала Надія Пелешко, спеціалістка відділу освіти Рава-Руської міської ради.

Учасників семінару привітала Анна Богуш, начальниця відділу освіти Рава-Руської міської ради, яка наголосила, що учнівське самоврядування створює умови для активних та ініціативних учнів реалізовувати свої ідеї та у демократичний спосіб досягати поставлених цілей. Під час семінару члени учнівського самоврядування Рава-Руської громади дізналися як бути залученим до прийняття рішень у закладі освіти, навчилися створювати умови для самореалізації, налагоджувати контакти та реалізовувати спільні проєкти, ініційовані учнями.

Ірина Суховерська, завідувачка кабінету інформаційно-комунікаційної діяльності, доцентка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка історичних наук, провела тренінг на тему «5 кроків до успішної реалізації власної ініціативи», під час якого провела дидактичні вправи, а також разом з членами учнівського самоврядування визначила виклики та проблемні аспекти організації проєктів, обговорила стилі управління лідерів, стратегії ефективної комунікації.              

Тетяна Лапка, соціальний педагог Глинського ЗЗСО І-ІІІ ст. та Христина Гумен, практичний психолог Глинського ЗЗСО І-ІІІ ст., провели тренінг з медіаактивності лідерів та перевірили знання з медіаграмотності за допомогою гри на платформі-конструкторі «Kahoot!».

Учасники тренінгу під час рефлексії відзначили, що «семінар зацікавив, «запалив» ідеями» та допоміг налагодити ефективну та злагоджену роботу учнівського самоврядування».

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери