Форум миру у Східній Азії

14 вересня 2023 року викладачі кафедри суспільствознавчої освіти  Костянтин Баханов та Ірина Костюк брали участь у Міжнародній конференції неурядових організацій «Форум миру у Східній Азії 2023», яка проходила в Сеулі, Республіка Корея.

Темою конференції було «Історичне примирення та мир: завдання громадянського суспільства для освіти глобального громадянства у Східній Азії». Ірина Костюк, викладачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», виступала від імені європейської асоціації історичної освіти EuroClio, з якою співпрацює більше двадцяти років, і разом з колегою представила реформу історичної та громадянської освіти НУШ, особливості ДСБО та модельної програми “Україна і світ. Вступ до історії та громадянської освіти”. На прикладі відповідного підручника була представлена модель інтеграції освітньої галузі, органічного та динамічного поєднання історії України, всесвітньої історії та громадянської освіти з елементами географічних знань, поєднання знань про минуле та сучасність, плекання допитливості та сучасного світогляду у молодших підлітків в Україні.

Також наприкінці виступу української групи була представлена програма вивчення історії Республіка Корея “Історія дива на річці Хан”, за авторством професора кафедри суспільствознавчої освіти, доктора педагогічних наук Костянтина Баханова, як курс історії за вибором для старших класів. Виступ українських панелістів викликав жваве зацікавлення, коментарі в чаті та чуттєву реакцію.

На початку виступу на знак поваги до української боротьби за свободу і незалежність прозвучала пісня родини Кім «Не плач, Україно». Доступ за покликанням:  https://www.youtube.com/watch?v=i1nsaNOD6qI

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери