Фінальний етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

3 лютого 2024 року відбувся фінальний етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.У Конкурсі взяли участь 20 здобувачів освіти 5-11 класів закладів загальної середньої освіти Львівщини.

Призи та дипломи переможцям ІІІ (обласного) етапу, грамоти учителям за підготовку конкурсантів вручали Олег Паска, директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, Павло Хобзей, директор КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», Мирослава Кулієвич, голова журі конкурсу, вчителька-методистка Рава-Руського  ліцею,  кандидатка філологічних наук.

Метою конкурсу є пошук талановитих: майбутніх поетів, письменників, журналістів. Юні поетки прочитали авторські вірші, у яких роздуми над сутністю життя, війна і мир, біль утрат і віра в перемогу. Дякуємо педагогам, які невтомно плекають юні таланти!

Завдання для фінального етапу конкурсу також були суголосні із сучасністю. Здобувачі освіти писали листи другові чи подружці, які сьогодні опинилися за кордоном і навчаються в іншій країні, українському героєві, який воює на фронті, есе за темою «Маленька благодать Шевченкового світу», «Слова-символи українського духу в поезіях Тараса Шевченка», «Героїчне у творах Тараса Шевченка», «Вірш Тараса Шевченка, який промовляє до всього світу», створювали проєкт сценарію для фільму «Тарас Шевченко. Відкриття».

Бажаємо конкурсантам нових поетичних відкриттів!

Віримо в Україну! Розмовляємо українською, боремося українською, перемагаємо українською!

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери