Цикл практикумів для вчителів предмету «Технології»

Стрімкий розвиток технологій  змінює світ, обумовлює заміну традиційних способів діяльності на способи мислення, уміння виявляти творчість та ініціативу у нових умовах, оцінювати ризики та брати відповідальність за прийняті рішення.  Це спрямовує сучасну освіту до компетентнісного підходу, коли формування в учнів здатності діяти має випереджати процес накопичення ними будь-яких знань.

У Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти за організацію методичного супроводу вчителів технологічної освітньої галузі відповідає Зоряна Саф’янюк, доцентка кафедри освітньої політики, кандидатка педагогічних наук, яка систематично організовує семінари та практикуми для педагогів:

1) З 19 вересня 2023 року розпочато новий цикл практикумів для учителів предмету «Технології» на базі Пустомитівського ліцею №1. У програмі коворкінгів навчання з вирощування мікрозелені,  майстер-клас з використання 3D-ручки, обмін досвідом з предметів «Робототехніка» та «STEM». Дякуємо директору школи Івану Цюп’яку, вчителям Марії Демчук, Людмилі Бернатович, Галині Мороз та учням школи 7–10 класів за допомогу в організації та проведенні навчань. Особлива подяка вчителям М. Козяру (КЗ ЛОР Винниківська СЗШ ) та Н. Лазурак (СЗШ №78 м. Львова).

2) 2 жовтня у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти для вчителів технологічної освітньої галузі відбувся семінар на тему «Стратегія сучасної української освіти та перспективи розвитку технологічної освітньої галузі», на якому розглянули питання:
– галузь “Технології” у НУШ – досягнення та виклики.
– розробка сценаріїв інтегрованих уроків на базі технологічної освітньої галузі (можливі варіанти та демонстрація можливостей).

Дякуємо активним вчителям за обмін досвідом.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери