ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики

25-26 лютого 2023 року на базі фізичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики.

57 учасників 8-11 класів шкіл Львівщини розв’язували складні, але водночас цікаві задачі, експериментували, дискутували між собою і з викладачами, відстоювали свою точку зору і змагалися за право бути в команді, яка представлятиме Львівську область на IV етапі олімпіади з фізики.

Для учителів фізики було проведено науково-методичний семінар «Вивчення фізики у середній і вищій школі: виклики і перспективи», на якому в. о. декана фізичного факультету Ярослав Чорнодольський окреслив тенденції розвитку фізичної науки, ознайомив з освітніми програмами, які відкриті на факультеті. Наголосив на співпраці факультету з ІТ-кластером та міжнародній співпраці з освітніми науковими європейськими закладами.

Усі переможці і призери ІІІ етапу отримали на пам’ять цінну книжку українського вченого-фізика, ректора, завідувача кафедри теоретичної фізики ЛНУ ім. І. Франка Івана Івановича Вакарчука.

Велика подяка оргкомітету за можливість провести змагання у безпечних умовах, незважаючи на сигнали тривоги, які лунали двічі; членам журі, які справедливо оцінили знання конкурсантів; учителям, які доклали максимум зусиль, щоб діти полюбили складну, але важливу і цікаву науку. Окрема подяка нашим конкурсантам, адже у їхніх маленьких серцях – велика віра, а у руках – майбутнє України.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери