Академія освітнього коучингу

Розпочала роботу Академія освітнього коучингу, яку започаткувала доцентка кафедри суспільствознавчої освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидатка філософських наук, доцентка, коуч  Ліліана Кудрик.

Мета циклу вебінарів, які будуть проводитися протягом року для педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти, – допомогти педагогам опанувати роль педагога-коуча, відповідно до Концепції НУШ.

Завдання:

  • популяризація коучингу як освітньої технології;
  • ознайомлення з техніками та інструментами освітнього коучингу;
  • особистісний і професійний розвиток педагогів.

На першому занятті – «Техніки постановки цілей» – коротко розглянули особливості коучингу як освітньої технології та інструмента особистісного зростання; міркували над перевагами цілеспрямованості; переконалися, що варто ставити цілі в житті, навіть у період невизначеності, під час війни. Розглянули принципи і правила постановки цілей, а також коучингові техніки, які допоможуть грамотно визначити, сформулювати цілі й ефективно досягати їх (10 цілей»; 4 запитання планування; SMART; GROW).

Отримані на вебінарі знання сприятимуть удосконаленню навичок цілепокладання і  планування, розвитку стратегічного мислення педагогів. Засвоєні коучингові моделі допоможуть у роботі з лідерами учнівського колективу, активістами самоврядування, учнями, які прагнуть досягати своїх цілей у навчанні, самовихованні, спорті, розвитку здібностей і талантів. Адже одне з головних завдань педагога-коуча – допомогти учням визначити їхні власні цілі і досягати їх з найменшими затратами часу, зусиль та енергії.

Запис вебінару можна переглянути за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=WRcTebO061s&t=3196s

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери