Вебінар фінського психотерапевта Бена Фурмана

8 березня 2024 року для вчителів, психологів, вихователів відбувся вебінар «Складні ситуації в школі та освітнє середовище орієнтоване на їх вирішення» від фінського психотерапевта, спеціаліста світового значення Бена Фурмана –  автора методики Kids’Skills (Дитячі навики).

Організаторка заходу – Марта Химко, доцентка кафедри практичної психології КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка психологічних наук, амбасадорка Kids’Skills. Переклад здійснювала Христина Левицька, методистка кабінету координації впровадження НУШ КЗ ЛОР ЛОІППО.

Мета заходу: популяризувати підхід, орієнтований на рішення у взаємодії з дітьми та метод дитячих навичок.

Учасників заходу привітав Ігор Корнієнко, завідувач кафедри практичної психології, кандидат психологічних наук, який наголосив на важливості популяризації філософії роботи з дитиною, яка зосереджується не на вирішенні проблеми, але на пошуку нових вмінь, які допоможуть дитині вирішити цю проблему.
Бен Фурман в легкій та доступній формі розказав про основні кроки, які є важливі для залучення дитини до вирішення проблеми. З його досвіду, діти не люблять говорити про проблеми, проте вони охоче говорять про вміння і можливість навчатись чогось нового. Концентрація на проблемі і її детальний аналіз зовсім не допомагає вирішити складну ситуацію. Це лише призводить до замкнутого кола, в якому загострюються конфлікти, непорозуміння та образи. Тому Бен Фурман пропонує допомогти дитині знайти навик, який допоможе їй вирішити проблему і почуватися щасливішою.

На вебінарі було обговорено питання мотивації дітей з ООП, особливості роботи в групах згідно даного підходу, проблему дитячої брехні та ін.

Переглянути вебінар можна за покликанням: https://youtube.com/live/y_QoH2VZvpc?feature=share

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери