Виставка «Мистецтво дітей»

У залах Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького відкрита виставка «Мистецтво дітей» з колекції Ольги Михайлюк, старшої викладачки кафедри гуманітарної освіти, методистки кабінету координаційно-методичної діяльності КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти».

Виставка, приурочена 20-тирічному ювілею заснування першої у Львові дитячої галереї, нараховує понад 300 оригіналів дитячого мистецтва. Маленькі шедеври, створені учасниками фіналів Міжнародних конкурсів дитячого мистецтва «Золотий мольберт» в стінах Національного музею – це ікони, написані на ковчегах з липових дощок, сфери й тарілки з художнього скла, які вражають дитячими ідеями, серія композицій на різноманітну тематику і, численні ангельські композиції, які вдалося вивести зі Станиці Луганської до вторгнення рф. Вражають композиції на великих форматах 1х1 метри на тему «Молитва за Перемогу України», розписані акриловими фарбами на полотні. Ці полотна вже два роки експонуються у музеях і галереях різних країн світу, щоб якомога більше людей підтримували Україну у її європейському виборі. Також вражають монументальні десятиметрові композиції на ангельську тематику, що розписувались на полотні на площі Св. Юра у Львові. Однією з них є монументальна композиція «Три Ангели на Ковчезі», створені у Фіналі МКДТ «Золотий мольберт» вихованцями Наталії Фляк, за мотивами видатного українського художника Юліана Буцманюка.

Відвідувачів експозиції зустрічають мультиплікаційні композиції на стінах, створені на основі дитячого мистецтва, яке експонується у залах Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького.

Виставка вражає феноменом дитячого генія. На прохання львів’ян вона продовжена до 9 липня 2023 р.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери