Всеукраїнська онлайн-олімпіада «ІТ – 2023»

30 квітня 2023 року за структурою IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій відбулася Всеукраїнська онлайн-олімпіада “ІТ – 2023”, яка об’єднала 77 переможців ІІІ етапу з усієї України.

Олімпіада проведена в онлайн-режимі із забезпеченням дотримання правил академічної доброчесності. Над організацією ІТ – 2023 працювали авторський колектив та журі IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій.

Львівську область представляли шестероучасників, які за результатами відбірково-тренувальних зборів, проведених на базі КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», були заявлені на участь у IV етапі:  Салик Андрій, учень 10 класу Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів, Закревська Ірина, учениця 10 класу Перемишлянського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 та четверо учасників з Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2: десятикласники Гаврих Юрій, Шурман Олег та дев’ятикласники Глова Семен та Гуль Григорій.

Старшокласники усвідомили, наскільки важливою для них є участь у змаганнях Всеукраїнського рівня, тому наполегливо готувались до фінального етапу. Десятки нестандартних задач, розв’язаних під час підготовки як індивідуально, так і в команді, не були марними. Запропоновані на олімпіаді завдання базувалися на вмінні швидко опрацьовувати великі набори інформації та знаходити ефективні рішення. Це – створення інтерактивних моделей реальних процесів, аналіз та візуалізація даних. Під час олімпіади, розв’язуючи креативні задачі, школярі мали можливість випробувати свої сили, оцінити рівень знань і можливостей. Приємно, що кожен з них почувався впевнено, оскільки мав достатній багаж знань та навичок.

Досвід, здобутий у цих змаганнях, стане в нагоді учням, допоможе розвинути такі важливі навички, як лідерство та ефективне вирішення проблем, правильно зорієнтуватися у виборі майбутньої професії.

Партнери