Відбулася презентація Всеукраїнського проєкту «Єдина Україна» за концепцією «Спорт заради розвитку»

16 березня 2023 року у м. Львів відбулася презентація Всеукраїнського проєкту «Єдина Україна» за концепцією «Спорт заради розвитку» (далі – Проєкт) та перший день тренінгу для тренерів-координаторів з Волинської, Закарпатської, Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької областей.

У презентації взяли участь Олесій Качан, керівник та координатор проекту, президент української федерації «Спорт заради розвитку», та Євгенія Сливка, асистентка координатора проєкту, національна тренерка української федерації «Спорт заради розвитку», старша викладачка кафедри освітньої політики Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Проєкт реалізовується Українською федерацією «Спорт заради розвитку» спільно з Представництвом Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» та КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти».

Основною метою Проєкту є допомога в інтеграції та адаптації дітей та батьків/опікунів серед внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та дітей з особливими освітніми потребами в місцеві громади засобами фізичного виховання та спорту з використанням концепції «Спорт заради розвитку».

Завдяки реалізації Проєкту стала можливою професійна співпраця вчителів фізичної культури, інструкторів фізичного виховання, котрі були змушені виїхати в інші області України, з освітянами місцевої громади. На зустрічі вони знайомилися з особливостями впровадження концепції «Спорт заради розвитку», що ґрунтується на налагодженні довірливих взаємовідносин і взаєморозуміння, взаємодопомоги і комунікації в шкільному освітньо-виховному середовищі, попередженні та протидії булінгу, оволодінні різними видами оздоровчо-рекреаційної рухової діяльності для забезпечення активного здоров’язбережувального дозвілля.

Опубліковано
В категорії Новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Партнери