Відкриття Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії 2024

http://www.dreamstime.com/stock-photos-astronomy-emblem-telescope-comet-planet-image57755813

31 березня 2024 року в актовій залі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу (директор Ганна Балущак) відбувся урочистий захід, присвячений відкриттю ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії, яка триватиме з 31 березня по 5 квітня 2024 р.

В олімпіаді беруть участь понад 70 учнів 10-11 класів з усіх областей України та м. Києва.

На відкриті ІV етапу Олімпіади до учасників із вітаннями звернулися Ірина Сислюк, начальниця відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, Ярослав Чорнодольський, декан фізичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, Яна Чешвілі, заступник директора Національної Малої академії наук, Андрій Сімон, координатор олімпіади, Микола Кацюба, заступник директора з науково-педагогічної роботи КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти».

Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, завдяки кому ми маємо можливість жити, творити, працювати і сьогодні зустрітися.

Роботи учасників олімпіади оцінюватиме журі, до складу якого входять понад 30 науковців та вчителів провідних закладів вищої та загальної середньої освіти України. Привітав всіх учасників заходу голова журі Богдан Мелех, завідувач кафедри астрофізики, доктор фізико-математичних наук, професор Львівського національного університету імені Івана Франка. Він побажав, щоб невичерпна енергія учасників і надалі була джерелом для професійних звершень, а особиста педагогічна діяльність – гідним прикладом для наслідування.

Святковий настрій учасникам олімпіади подарували вокальний ансамбль «Барвистий віночок» Центру творчості дітей та юнацтва Галичини та народний ансамбль танцю «Тайм-аут».

Завершився захід спільним виконанням пісні «Ой у лузі червона калина».

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери