Етнопедагогіка як засіб формування української ідентичності

24 травня 2024 року у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар «Етнопедагогіка як засіб формування української ідентичності», який організувала Валентина Матяшук, доцентка кафедри педагогіки КЗ ЛОР  «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка історичних наук.

Тема вічно злободенна, а в умовах війни просто гаряча. Гуртом розмірковували про ідентичність, її типи, досліджували власну самобутність, проводили паралелі між вродженою та набутою ідентичністю.

Одним із потужних засобів формування української самобутності є етнопедагогіка. Ця тема настільки глибока, що бодай ознайомлення з нею потребує окремої навчальної програми годин на 36. Інтерес педагогів до осмислення й актуалізації національної культурно-освітньої спадщини обнадіює на те, що сучасна освіта, вміло поєднуючи новітні технології з вічними цінностями народної педагогіки, впевнено поведе наших дітей до реалізації набутих під час навчання знань та вмінь на благо нашого українського народу в переможній Україні.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери