Звітують творчі майстерні вчителів історії

Відбулися звіти вчителів-учасників творчих майстерень вчителів історії під керівництвом професора кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», доктора педагогічних наук, професора Костянтина Баханова.

У теплій невимушеній передсвятковій атмосфері відбулися звіти вчителів-учасників творчих майстерень «Гейміфікація навчання історії в 7 класі базової загальноосвітньої школи» і «Гейміфікація навчання історії в 8 класі базової загальноосвітньої школи», які працювали впродовж семестру під керівництвом професора кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», доктора педагогічних наук, професора Костянтина Баханова.

Учасники майстерень підготували і презентували на підсумковому засіданні свої напрацювання – відео-фрагменти авторських уроків з використанням прийомів гейміфікації.

Вчителька Дацьківського ЗЗСО І–ІІ ступенів Зоряна Шипка показала урок-подорож з використанням відео-сюжетів, створених учнями сьомого класу на тему «Культура Русі-України».

Вчителька Завадівського ЗЗСО І–ІІІ ступенів Оксана Бачало поділилася зі своїми колегами досвідом поєднання проблемного навчання з організацією театралізованих вистав на уроці історії у восьмому класі. В основу вистави було покладено діалог гетьмана П. Сагайдачного з королем Речі Посполитої та його обговорення на старшинській раді.

Учитель Середкевицького ЗЗСО І-ІІІ ст. Яворівської міської ради Михайло Завадка продемонстрував можливості театралізованої персоніфікації навчального матеріалу на уроці історії в сьомому класі на прикладі теми «Культура Русі-України».

Вчителька Середкевицького ЗЗСО І-ІІІ ст. Любов Хомутник представила урок-аналіз учнівського фільму-вистави з теми «Люблінська унія» (8 клас). Для проведення такого уроку вчителька разом з учнями зняла костюмовану виставу, основною локацією якої став Музей-заповідник «Жовківський замок».

Вчителі Роман Марочкович (Нижньорожанківський ЗЗСО І-ІІ ст.) та Марія Шпить (Бучалівський ЗЗСО І-ІІ ступенів) познайомили колег з власними методиками застосування настільних ігор у навчанні історії в 7 класі.

З великим інтересом учасники майстерні сприйняли демонстрацію Христини Жолобович (Коростівський ЗЗСО І-ІІ ст.), на якій вона показала розроблений нею багаторівневий веб-квест на тему «Володимир Мономах» для учнів 7 класу.

«Дуже рада сама за себе, що змогла виконати всі роботи, подолавши деякі труднощі, рада за нашу команду, за колег, яких знаю особисто та з якими познайомилась, – поділися своїми враженнями про роботу в майстерні Зоряна Шипка. – Наша робота, протягом цього немаленького часу, була немарною. Я отримала величезний досвід та поповнила свої методичні знання  новинками».

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери