Звіт творчої майстерні «Розвиток творчого мислення учнів на уроках предметів морально-етичного спрямування»

29 травня 2023 року відбулася презентація методичних матеріалів учасників творчої майстерні «Розвиток творчого мислення учнів на уроках предметів морально-етичного спрямування».

З вітальним словом до учасників звернулася Пастушенко Наталія, заступниця директора КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти». Вона розповіла про те, чому творчість є однією із важливих навичок сучасної людини, і як важливо розвивати творчі здібності учнів. Галина Сохань, керівник творчої майстерні, завідувачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», розповіла про те, над якою тематикою працювали учасники творчої майстерні, які дидактичні вправи розробили для вивчення різних етичних категорій (для прикладу, творчі книги виготовлені власноруч), і над чим працюють зараз.  

Кушнір Ірина, вчителька Добростанського ЗЗСО І-ІІ ступенів Новояворівської територіальної громади,  розповіла про те, як в інтерактивній формі можна вивчати свободу як дуже важливу цінність сучасної людини. А от Воєвода Марія, вчителька НВК «Середня загальноосвітня школа-ліцей» м. Моршина, поділилася досвідом, які інтерактивні дидактичні вправи використовує, коли говорить з учнями про толерантність. Натомість Рой Лариса, вчителька НВК «Середня загальноосвітня школа №2 – гімназія» м.Трускавця, презентувала математичні задачі на етичну тематику, які допомагають розвивати в учнів не лише творче, а й логічне мислення. Як можна говорити з учнями про співчуття, формувати в них емпатію, розповідала Гусак Мирослава, вчителька Середньої  загальноосвітньої школи №54 м. Львова. Бусько Тетяна, вчителька Соснівського НВК № 13 Червоноградської міської ради,  поділилася досвідом, як говорить з учнями про вдячність – важливу людську чесноту і які дидактичні вправи при цьому використовує. Досить цікавою була презентація Щадило Віри, вчительки Старицького ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Юрія Костіва Новояворівської територіальної громади, про милосердя як важливу етичну категорію, вона поділилася власними доробками на відповідну тематику. А от уже Фецатчин Ганна, вчителька Комарнівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст., говорила про патріотизм, запропонувала при тому конкретні дидактичні вправи. І на завершення Федак Галина, вчителька Ліцею «Гроно» Львівської міської ради, розповіла, як цифрові застосунки можна використати, коли говоримо з учнями про різні етичні категорії.

Сохань Галина подякувала вчителям за співпрацю, наголосила на тому, що радіє, що творча майстерня, хоч і завершила свою діяльність, але її учасники далі продовжують працювати в практичній площині: зокрема, проводять уроки доброти; видають книги на краєзнавчу тематику, залучають до такої діяльності і учнів, і батьків;  утверджують при тому цінності свободи, милосердя, поваги до гідності кожної людини.

Пастушенко Наталя висловила сподівання, що таких зустрічей буде багато, і вони, як і сьогодні, будуть цікавими і натхненними.

Переглянути презентацію діяльності творчої майстерні можна ось за цим посиланням https://www.youtube.com/watch?v=jr5jKwMQPTA

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери