Квести в освітній діяльності педагога

24 травня 2023 року у Центрі професійного розвитку педагогічних працівників Стрийської міської ради відбувся семінар «Квести в освітній діяльності педагога».

Модерували захід Сохань Галина, завідувачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка філологічних наук, і Кизима Ірина, директорка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Стрийської міської ради.

Захід пройшов у доброзичливій атмосфері. Учителі, які викладають предмети морального спрямування загалом і основи християнської етики зокрема, активно працювали в різних локаціях квесту. Зокрема у першій локації учасники заходу в інтерактивній формі обговорили актуальні питання змісту і методики викладання предметів морального спрямування, у другій – як по-новому, щоб зацікавити учнів, можна вивчати життєвий, творчий шлях відомих людей, розглянули це на конкретних прикладах. У третій локації розглянули цифрові застосунки, зокрема, як можна з їхньою допомогою згенерувати ребуси для вивчення різних етичних категорій. Досить цікавою була робота у четвертій локації: Галина Сохань провела з вчителями гру-тренінг «Перегони на повітряних кулях» (ідея з посібника Р. Голлоба та ін. «Навчаємо демократії»), під час якої обговорили, які права має людина, чому треба поважати гідність кожної людини, яким чином права людини пов’язані із її цінностями – і як про все це говорити з учнями.

Учасники заходу окреслили подальшу співпрацю, поділилися планами, обговорили тематики наступних зустрічей.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери