Квест в освітній діяльності педагога

30 березня 2023 року в Гімназії № 1 Червоноградської міської ради відбувся семінар «Квест в освітній діяльності педагога». Учасниками заходу були вчителі християнської етики закладів загальної середньої освіти Червоноградської територіальної громади.

До учасників семінару з вітальним словом звернулися директор гімназії Олександр Суханов і консультантка Центру професійного розвитку педпрацівників Червоноградської міської ради Ольга Пляцко. Опісля вчителька християнської етики гімназії Тетяна Горбатко розповіла про те, які інтерактивні методи використовує у роботі з учнями, зокрема, продемонструвала мультфільм про милосердного самарянина, над яким працювали учні разом з педагогами. Завідувачка кафедри суспільствознавчої освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат філологічних наук Галина Сохань розповіла педагогам про методику проведення квесту. Так, педагоги працювали у локаціях: у першій – вивчали, як цифрові технології допомагають розвивати творчі здібності в учасників освітнього процесу. В іншій локації – чому важливо вивчати життєвий досвід відомих діячів (на цей раз релігійного діяча, кардинала Любомира Гузара – в інтерактивній формі педагоги дізналися, що він говорив про любов до України, успіх, мир, віру – і наскільки це актуально зараз). А от у третій мотиваційній локації були несподіванки і нагороди.  Завершився квест екскурсією в Світлицю-музей Тараса Городецького. Консультантка Центру професійного розвитку педпрацівників Червоноградської міської ради Надія Пащук провела екскурсію для учасників семінару, а педагоги Лілія Гудим, Ірина Горбач – майстер-клас з виготовлення писанки.

Програма заходу багата на майстер-класи, навчання і обмін досвідом. У підсумку модератори заходу Галина Сохань і Ольга Пляцко обговорили з вчителями актуальні теми, уклали нові плани і сподіваються на нові зустрічі. А вони обов’язково будуть.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери