Конференція у Вільнюсі

Ірина Костюк, викладачка кафедри суспільствознавчої освіти, методистка кабінету впровадження НУШ КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», на засіданні кафедри поділилася враженнями від конференції у Вільнюсі, яка стала результатом багаторічної співпраці з Європейською асоціацію історичної освіти EuroClio.

Щорічно причетні до шкільної історичної освіти викладачі, шкільні вчителі, автори посібників та підручників, навчальних програм та стандартів, учасники та учасниці спеціальних проєктів з Європи та інших частин світу збираються, об’єднані певною темою. У 2023 році учасники та учасниці зустрічі у Вільнюсі обговорювали «Складність історії. Розпаковуючи минуле». На численних семінарах та у панельних дискусіях шукали відповідь на питання, як зацікавити учнів вивченням минулого, розуміючи його складність, багатозначність та множинність інтерпретацій; як залучити учнів до формулювання питань про контроверсійне й чутливе минуле своєї країни та світу.

Ірина Костюк ознайомила з тематикою цих семінарів працівників кафедри суспільствознавчої освіти, показала можливості сайту EuroClio, зокрема, які освітні матеріали https://euroclio.eu/resource_categories/educational-material/ можна знайти, включно з посібниками українською мовою, як використовувати колекції візуальних та текстових джерел EuroClio https://euroclio.eu/ та Historiana https://historiana.eu/#/

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери