Методичний практикум для фахівців психологічної служби фахової передвищої та професійно-технічної освіти

26 вересня 2024 року відбувся методичний практикум для фахівців психологічної служби фахової передвищої та професійно-технічної освіти «Пріоритетні напрями роботи психологічної служби в системі освіти Львівщини».

Модератор зустрічі – Олена Стадник, завідувачка кабінету КЗ ЛОР ЛОІППО «Навчально-методичний центр психологічної служби», зазначила, що працівники психологічної служби закладів освіти мають надати допомогу майбутнім фахівцям у виборі конкретної галузі професійної діяльності та рекомендації щодо вдалого вибору професії. Вона звернула увагу на розвиток в учнівства відчуття власної впевненості, яка необхідна людині у всіх життєвих ситуаціях, зокрема у професійній діяльності, що пов’язана із людськими контактами.

Спікери  Наталія Яремкович та Наталія Субота, методистки кабінету КЗ ЛОР ЛОІППО «Навчально-методичний центр психологічної служби», прокоментували основні напрями діяльності фахівців психологічної служби відповідно до методичних рекомендацій «Пріоритетні напрями роботи психологічної служби в системі освіти України у 2024/2025 навчальному році».

Учасники практикуму обговорили питання про особливості кризового періоду розвитку підлітків та юнацтва, формування адиктивної поведінки, зловживання психоактивними речовинами, інтернет-залежність, суїцидальні нахили, статеве виховання учасників освітнього процесу.

Для організації належного психологічного та соціально-педагогічного супроводу учасників освітнього процесу рекомендовано вжити заході щодо побудови безпечного, мирного освітнього середовища, яке передбачає впровадження у систему освіти технології вирішення конфліктів, подолання правопорушень, злочинності серед неповнолітніх, збереження та зміцнення психічного здоров’я всіх учасників освітнього процесу.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери