Мовна норма та її порушення у професійній діяльності педагогів

14 червня 2023 року викладачі кафедри гуманітарної освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Анна-Марія Богосвятська та Оксана Дільна провели виїзний тренінг «Мовна норма та її порушення у професійній діяльності педагогів: фонетичний, лексичний, граматичний рівні». Це один із заходів у рамках проєкту «Комплексна програма посилення державотворчої й консолідаційної ролі української мови у Львівській області на 2023 – 2026 роки».

Консультантка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Мостиської міської ради Марія Бішко запросила на тренінг учителів української мови та літератури з трьох місцевих громад. Учителі дискутували та брали участь у групових вправах, що стосуються професійного мовного іміджу педагога НУШ.

Наприкінці зустрічі за допомогою прийому «Три карти» учасники шукали та пояснювали асоціативні образи до трьох понять: «нова українська школа», «сучасний учитель», «українська мова».

Завдяки тренінгу, вчителі покращили свою мовно-комунікативну компетенцію та обмінялись порадами, як вплинути на формування культури мовлення учнів.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери