Навчання тренерів-педагогів НУШ

31 жовтня 2023 року на базі Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося навчання тренерів-педагогів мовно-літературної освітньої галузі Нової української школи за програмою «Впровадження реформи НУШ у першому (адаптивному) циклі / 5-6-их класах закладів загальної середньої освіти».

Тема: «Предметно-методична та оцінювально-аналітична компетентність педагога».Навчання провели: завідувачка кафедри гуманітарної освіти, кандидатка філологічних наук Анна-Марія Богосвятська і старша викладачка кафедри гуманітарної освіти, кандидатка філологічних наук Оксана Дільна.

Навчання відбувалося у формі тренінгу, під час якого вчителі виконали низку інтерактивних вправ: «Креативна візитівка», «Чат довіри», «Перегони на повітряних кулях»,  «Ода до…», «Дизайнер ігор», «Ситуації». Ці вправи, які спрямовані на формування ключових компетентностей, можуть використати тренери-педагоги, працюючи з педагогами й учнями.

Основну увагу під час практичної роботи було зосереджено на структурних елементах уроку НУШ. Працюючи у групах, педагоги змоделювали і представили уроки з української мови та літератури для 6 класу за новими модельними програмами.

Під час тренінгу вчителі обговорили особливості формувального оцінювання, його переваги й недоліки, поділилися досвідом практичного застосування технік формувального оцінювання.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери