Наступна серія семінарів «Коли світ на межі змін: стратегії адаптації»

14 лютого 2023 року працівники КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» провели  семінари для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Новояворівської ТГ на базі Новояворівського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2.

Ігор Корнієнко, завідувач кафедри практичної психології, кандидат психологічних наук, працюючи із практичними психологами та класними керівниками, розкрив питання комунікації з дітьми у стресових ситуаціях і  впливу стресу на роботу вчителя. За допомогою моделюючих вправ він показав механізми й техніки формування стресостійкості у дітей в умовах війни.

Ірина Синя, завідувачка кабінету «Центр внутрішнього забезпечення якості освіти», запропонувала учителям шкільного курсу «Громадянська освіта» низку активностей, що потребують залучення учнів до навчання: проведення інтерактивних вправ, дослідження колективного обговорення вихованцями суспільно значущих проблем. Такі завдання передбачають формування в учнів умінь реалізовуватись у різних життєвих ситуаціях, спілкуватись з іншими, отримувати цінний досвід взаємовідносин, проявлятись.

Такі зустрічі сприймаються педагогами позитивно, спонукають до самоосвіти та вдосконалення.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери