Обласна конференція для фахівців психологічної служби

18 квітня 2024 року у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася обласна конференція фахівців психологічної служби «Нові технології – нові можливості», яку організували працівники кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби».

На конференції представили авторські програми практичних психологів і соціальних педагогів, що стали переможцями та лауреатами ІІ етапу Всеукраїнського  конкурсу авторських програм у номінації «Корекційно-розвиткові програми»:

Боляк Любов, практичний психолог Городоцького НВК №2 І – ІІІ ст. «заклад загальної середньої  освіти І ступеня – гімназія» Городоцької міської ради Львівської області, та Купровська Світлана, практичний психолог Городоцького ЗЗСО№4 І-ІІІ ст.ім. Т.Кулєби та А. Одухи Городоцької міської ради  Львівської області, знайомили з програмою «З вірою у себе крокуй у майбутнє».

Марія Шеремет, практичний психолог Прилбицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького Новояворівської міської ради Львівської області, презентувала програму «Ментальне здоров`я в кризових умовах «How are you?», в якій наголосила на важливості зміцнення ментального здоров’я в кризових умовах, необхідності дбати про  нього та набувати практичних навичок, щоб впоратись зі страхом, тривогою, опанувати злість, заспокоїтися, почуватися впевненіше.

Віктор Штанько, практичний психолог ОЗ «Малнівський ЗЗСО І-ІІІ ст. Мостиської  міської ради» Львівської області, представив програму «Позитивчик» проподолання тривожних станів у здобувачів освіти в умовах воєнного стану.

Любов Пристайко, практичний психолог Новояворівського ЗДО №7 Новояворівської міської ради Львівської області, ознайомила з програмою «Розвиток емоційної стабільності та подолання страхів» для дітей ВПО  дошкільного віку.

Марія Коляса, соціальний педагог Завадівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Яворівської міської ради Львівської області, окреслила програму «Team Building в учнівському  середовищі» про створення сприятливих умов для розкриття внутрішнього потенціалу школярів, формування сприятливого соціально-психологічного клімату за допомогою співпраці і взаємодопомоги у середині групи.

Тетяна Юферова, практичний психолог ЗДО ясла-садка №9 Червоноградської міської ради, представила програму «Чарівна країна емоцій».

Оксана Палій, практичний психолог ЗДО № 4 Червоноградської міської ради Львівської області, ознайомила з програмою «Емоції – мої найкращі друзі» про  розвиток емоційного інтелекту для дітей старшого дошкільного віку.

Оксана Качур, соціальний педагог гімназії № 2 Червоноградської міської ради Львівської області, окреслила програму «Шлях до гармонії».

Любов Земко, практичний психолог ЗДО № 13 «Казка» Дрогобицької міської ради, презентувала програму «Крокуємо з позитивом у дитячий садочок» про організацію роботи з дошкільнятами щодо підготовки до школи та позитивне налаштування до навчальної діяльності.

Леся Шкелебей, практичний психолог гімназії № 3 м. Червоноград Львівської області, знайомила з програмою «В гармонії з собою ресурс – наш двигун» про відновлення ресурсу в період стресових подій.

Олена Стадник, завідувачка кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР ЛОІППО, подякувала спікерам за творчість, професійну майстерність, науковий підхід у роботі над програмами та зазначила, що дані програми мають на меті запропонувати учасникам освітнього середовища концепт шкільного простору, сприятливого для  збереження психічного здоров’я, розвитку емоційної стабільності та активізації особистісних ресурсних станів здобувачів освіти.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери