Онлайн-зустріч заступників директорів закладів освіти Яворівської ТГ з теми «Сучасні підходи до складання конспекту уроку»

У світі, де технології стрімко розвиваються, сучасні вчителі мають справу з викликами адаптації до нових форматів навчання. Конспект уроку, який колись був просто збіркою записів на папері, тепер мав би перетворитися в інтерактивний інструмент, який сприятиме залученню учнів до освітнього процесу та покращенню якості освіти.

06 лютого 2024 року відбувся онлайн-семінар для заступників директорів ЗЗСО Яворівської ТГ, під час якого учасники обговорили найважливіші питання з методики складання конспекту сучасного уроку.  Спікером була Барна М. М., завідувачка кабінету впровадження НУШ КЗ ЛОР ЛОІППО, кандидатка педагогічних наук. Вона запропонувала складений нею зразок конспекту уроку математики, позбавлений старих штампів, і такий, що передбачає послідовні кроки діяльності учасників освітнього процесу у контексті вимог викладання в НУШ. Марія Михайлівна, як активна сподвижниця впровадження НУШ, наголосила на важливості вдумливого планування сучасного уроку, зміни підходів до його структури з метою досягнення очікуваних результатів. Школа нині повинна змінюватися, бо, насамперед, суттєво змінилися здобувачі освіти.

          Учасники семінару активно ділилися враженнями від запропонованого конспекту, вносили свої пропозиції щодо того, як зробити підготовку сучасного вчителя до уроку легкою та швидкою.

Складання конспекту уроку в сучасному світі вимагає від вчителів активного використання технологій та інноваційних підходів до навчання. За допомогою цифрових платформ, інтерактивних методів навчання та індивідуалізації конспекти уроків можуть стати потужним інструментом для покращення якості освіти через організацію діяльності учнів на досягнення навчальних цілей, підходи до формулювання яких відрізняються від традиційних, оскільки ґрунтуються на застосуванні правил за принципом  SMART.

Щиро вдячні Марії Барні за нові та творчі ідеї, цікаве спілкування та навчання, яке  дає результат у педагогічній роботі.

Ольга Фірчук, директорка КУ Яворівської
міської ради “ЦПРПП”

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери