Онлайн-тренінг «Стаємо сильнішими разом!»

12 червня 2024 року для педагогів закладів загальної та позашкільної освіти Львівської відбувся онлайн-тренінг «Стаємо сильнішими разом!» області (у рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE https://decide.in.ua/stayemo-sylnishymy-razom/).

Світлана Тупись, методистка кабінету координаційно-методичної діяльності КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», ознайомила з ресурсами ОДГ/ОПЛ задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни та можливостями використання їх у роботі дитячих спільнотах для розвитку демократичного громадянства та освіти з прав людини. Тренінг передбачав міні-лекцію, практичне виконання окремих вправ, методичні коментарі до дидактичних ресурсів ОДГ/ОПЛ із їх подальшою адаптацією до використання у професійній діяльності педагогічних працівників.

На тренінгу педагоги працювали з окремими завданнями для формування  демократичного громадянства та створення дружньої атмосфери в дитячих спільнотах:  «Букет квітів», «Наш герб»,  «Імена», «Права дітей», також з техніками щодо прийняття різноманітності, міжособистої комунікації та емпатичноого сприйнятя інших: «Перші враження», «Система цінностей», «Усі різні, усі рівні»,  «Вирішуємо конфлікти у шість кроків» тощо.

Під час тренінгу були використані методичні матеріали:

Рефлексія продемонструвала готовність педагогів впроваджувати ресурси ОДГ/ОПЛ в своєму освітньому просторі та бажання професійно удосконалюватися.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери