Педагогіки партнерства в дії

10 травня 2023 року у рамках педагогіки партнерства, яка втілюється Новою українською школою, учні 3-Б класу Львівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Львівської міської ради відвідали Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Освітній процес НУШ передбачає знайомство з професіями та місцем праці батьків.У КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» працює мама Катерини і Данила Тодчуків – Наталія Тодчук.  Вона провела екскурсію закладом, розповіла історію будівлі та її актуальне призначення, показала лекційні приміщення та кабінети кафедри педагогіки, на якій викладає.

Цікаво було спостерігати за реакціями дітей, коли вони довідалися, що вчителі також вчаться. З‘ясувалося, що колегами пані Наталі по цій кафедрі є Олександра Козак та Ольга Волощенко, авторки новаторських підручників з інтегрованого курсу для початкової школи  «Я досліджую світ». Одна з учениць зазначила, що «не кожному трапиться щастя побачити наживо тих легендарних людей, книжку авторства яких розгортаєш щодня на уроці». Тож можна уявити здивування й інтерес, який викликала ця спонтанна зустріч у школярів.

Також юних візитерів-кінцевих бенефіціарів всієї діяльності Інституту привітав заступник директора Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат історичних наук Ігор Танчин. Це нетривале у часі, проте насичене інформаційно знайомство продовжує низку зустрічей, у яких діти краще пізнають рідне місто, професії та інтереси батьків своїх друзів і, загалом, довкілля, у якому ростуть і виховуються.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери