Працівники Інституту вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2023 р. в Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти вже вдев’яте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні під гаслом «Вдячні за свободу!».

Розхристаний місяць…

Залякані зорі…

Стоїть Україна

у німій непокорі.

Та вдарило грімно –

Не стало мовчання.

Зійшлись у двобої

І смерть, і кохання…

Вже бачить Хрещатик

Скалічене тіло.

Йде сотня за сотнею –

Небо зомліло.

Змішалось: де друзі,

Де ворог –  не знати.

День убрався у чорне,

Де заплакана мати.

Із студентської лави

Хтось  в герої подався,

Хтось від суду страшного

У покоях сховався…

Не сховалася правда

У багаті палати

На сторожі народу

Вийщла гнівно стояти.

21 століття…

Знову куля у серці ?

Жовто-сині знамена

У вогненному герці!

За що впали герої?

Чом заплакана мати?

Чом життя таке юне

Вже не зможе кохати?..   

                                                  Марія Деленко

Небесна Сотня — це не лише термін, з яким пов’язані 107 людей з різними долями, яких об’єднала боротьба проти тиранічної влади та за майбутнє нації, а й символ боротьби за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу. День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити людську, громадянську та національну відвагу й самовідданість, силу духу та стійкість громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави, гідно вшанувати подвиг загиблих за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України.

20 лютого 2023 року в актовій залі КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» працівники Інституту вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Павло Хобзей, директор  Львівського обласного інститут післядипломної педагогічної освіти, кандидат фізико-математичних наук, учасник подій Революції Гідності, поділився спогадами про події Євромайдану,   згадав Героїв Небесної Сотні. Неоніла Цепко, бібліотекарка Інституту, підготувала книжкову виставку «Обірване кулею життя». Леся Гриза, завідувачка кабінету координаційно-методичної діяльності Інституту продекламувала вірші, присвячені матерям Героїв Небесної Сотні. Марія Деленко, методистка  кабінету координаційно-методичної діяльності Інституту, письменниця та художниця, презентувала авторську поезію про Героїв Небесної Сотні.

Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Наприкінці заходу провели раптівку «Свіча пам’яті».

Працівники Інституту також провели захід у Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці, на якому Марія Деленко та Володимир Ніщимний  читали авторську поезію.

Герої не вмирають! Вони залишаються у наших серцях та молитвах, життєстверджують та надихають.

Все буде Україна!

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери