Презентація інноваційної програми для 7-9 класів «Україна і світ. Подорож крізь віки»

У вересні 2023 р. на кафедрі суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» відбулася презентація інноваційної та альтернативної програми для 7-9 класів НУШ з освітньої галузі «Історія та громадянська освіта». Співавторка програми – викладачка кафедри суспільствознавчої освіти та методистка кабінету впровадження НУШ Ірина Костюк.

Костюк Ірина розповіла про програму «Україна і світ. Подорож крізь віки», яка проходить зараз процедуру грифування, продемонструвала іноваційність інтегрованого та концентричного підходу, яку пропонує програма, можливості розвитку історичного мислення та пізнавальної мотивації для учнів, а також умови для реалізації програми в майбутньому.

Особливостями програми є мініконцентр у кожному з трьох років базового вивчення предметів історії України, всесвітньої історії та громадянської освіти у 7, 8 та 9 класах. Ядром змісту у кожному концентрі є змістові лінії, зафіксовані у Державному стандарті базової середньої освіти.

У 7 класі пропонується вивчати минуле від найдавніших часів до наших днів з точки зору взаємодії людини, суспільства та предметного світу, створеного людиною. А от програма для 8 класу пропонує учням та ученицям  дізнатися, як складалися стосунки людини, суспільства та навколишнього світу природи. Натомість в основі матеріалу для 9 класу – змістова лінія «Людина, суспільство і влада», при тому автори програми пропонують по-новому звертитися до історичних періодів, які знайомі з попередніх курсів, але з іншої точки зору.

До речі, Ірина Костюк презентувала і обговорювала програму на багатьох заходах. Більше про програму можна дізнатися ось за цим покликанням https://www.youtube.com/watch?v=1D3oOcohHww&t=3721s

«Давайте знайомитись – «Україна і світ. Подорож крізь віки».

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери