Продовжується цикл інноваційних круглих столів для керівників ЗЗСО

28 квітня 2023 року кафедра освітньої політики Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти провела черговий круглий стіл «Впровадження НУШ: здобутки та виклики» із циклу інноваційних круглих столів для керівників і заступників керівників ЗЗСО.

Впровадження Нової української школи є однією з ключових реформ в останні роки в Україні. Ця комплексна реформа тісно пов’язана з децентралізацією, передбачає зміну підходів до освітніх та управлінських процесів. Одна зі стратегічних цілей Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти – сприяти впровадженню Нової української школи. На круглому столі обмінювалися досвідом освітяни-управлінці Львівської області, інформували про добрі практики та співпрацю з Інститутом.

Тетяна Гургула,  професорка кафедри освітньої політики КЗ ЛОР ЛОІППО, доктор економічних наук, модерувала засідання першого круглого столу на тему «Впровадження НУШ: здобутки та виклики». Вона охарактеризувала процес децентралізації та адміністративно-територіальну  реформу, зосередивши увагу на повноваженнях, які отримали керівники ЗЗСО.

Павло Хобзей, директор КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидат фізико-математичних наук, зосередив увагу на цінностях НУШ та необхідності впровадження реформи. Він в інтерактивній формі провів опитування про виклики та позитивні зміни у впровадженні реформи, під час якого детально обговорили як запроваджують формувальне оцінювання в закладах освіти, як співпрацює керівник та педагогічний колектив, чи є порозуміння з органами територіальної громади. Сподіваємося, що це обговорення допоможе директорам та їхнім заступникам вирішувати проблеми, що виникають у процесі оцінювання знань та навичок учнів та розвивати відповідні стратегії для досягнення якісної освіти в Новій українській школі. Далі буде…

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери