Про виклики Нової української школи

2 березня 2023 року комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» і комунальна установа Яворівської міської ради провели фокус-групу для директорів ЗЗСО Яворівської громади, їхніх заступників з навчально-виховної роботи, консультантів ЦПРПП, працівників відділу освіти щодо викликів, з  якими вони стикаються у процесі впровадження НУШ у базовій освіті.

З якими викликами та проблемами з початку впровадження НУШ у 5-их класах довелося зіткнутися вам і вчителям-предметникам? Які нововведення у шкільних спільнотах вирішуються вами успішно? Від кого ви отримуєте постійну системну професійну підтримку у розбудові НУШ у початковій освіті та запровадженні НУШ у базовій освіті? Які питання залишаються  і далі проблемними? Чому формувальне оцінювання, яке є однією з важливих ланок у підвищенні рівня навчальних досягнень учнів, ще досі так неоднозначно сприймається і трактується педагогічними працівниками?   Якої професійної підтримки ви потребуєте від фахівців КЗ ЛОР ЛОІППО? Чого ви очікуєте від МОН України?

Щодо цих та інших тематичних питань висловились учасники фокус-групи, зокрема заступник директора КЗ ЛОР ЛОІППО С. Пазюк, завідувачка кабінету координації впровадження НУШ, кандидатка педагогічних наук, доцентка М. Барна, директор Вороблячинського ЗЗСО І-ІІ ступенів імені В.Коцюби В. Клебан,  директор Яворівської гімназії імені О.Маковея Н. Моржин та ін.

Розмова була жвавою, носила дискусійний характер. Учасники разом поговорили про те, що кого турбує, поділилися власним досвідом вирішення проблемних питань, подякували працівникам Інституту за співпрацю з багатьох питань щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників Яворівщини. Педагоги отримали конструктивні поради від Сергія Пазюка і Марії Барни, в який спосіб можна було б забезпечити оцінювання у контексті змін, рекомендованих МОН України, аби воно сприяло поліпшенню якості освіти та реалізації ціннісних орієнтирів НУШ.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери