Про нові рекомендації щодо викладання та оцінювання предметів мовно-літературної освітньої галузі

18 вересня 2024 року викладачі кафедри гуманітарної освіти КЗ ЛОР ЛОІППО Анна-Марія Богосвятська та Оксана Дільна провели гостьову лекцію на тему «Нові рекомендації щодо викладання та оцінювання предметів мовно-літературної освітньої галузі» для студентів 4 курсу філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Оксана Дільна зосередила увагу на особливостях викладання української мови у 7 класі НУШ. Леторка наголосила на тому, що під час вивчення змісту навчальних предметів мовно-літературної освітньої галузі, необхідно звернути особливу увагу на формування ключових компетентностей в учнів, а тому мовні знання і вміння не є самоціллю, а набувають статусу дієвого засобу, що забезпечує життєдіяльність людини, становлення її як громадянина з усіма важливими для конкретного соціуму чеснотами.

Анна-Марія Богосвятська розповіла студентам про особливості оцінювання навчальних досягнень учнів, ознайомила студентів із відмінностями між підсумковим та формувальним оцінюванням. На завершення лекторка представила різні техніки формувального оцінювання, а також поділилася авторськими методичними розробками, які стануть у пригоді майбутнім педагогам.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери