Психологічна підтримка педагогів у часи війни

У КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» відбувся семінар-тренінг для працівників психологічної служби закладів освіти обласного підпорядкування.

26 січня 2023 року у КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної освіти» відбувся семінар-тренінг для працівників психологічної служби закладів освіти обласного підпорядкування. Тема зустрічі актуальна – «Психологічна підтримка педагогів  у часи війни».

Олена Стадник, завідувачка кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР ЛОІППО, поінформувала присутніх про способи створення стабільного психоемоційного стану, вміння використовувати внутрішні і зовнішні ресурси для того, щоб легше переживати стресові ситуації.

Наталія Яремкович, методистка кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР ЛОІППО, представила присутнім матеріали, які дозволять педагогам адаптуватися до ситуації, отримати підтримку та сили.

Учасники зустрічі зробили аудит свого ресурсного стану, проаналізували почуття та емоції, які заважають нам бути в ресурсі. Виконали медитативні техніки, вправи на візуалізацію, тепінг-практики, що  сприяють відновленню та забезпечують внутрішній баланс організму.

Присутні  закцентували увагу на тому, що стрес та перенапруження породжує сумніви у правильності своїх дій та рішень, втрачається  здатність контролювати ситуації, поставлені цілі стають недосяжними. Григорій Сковорода казав:  «Світ подібний до театру. Щоб грати в театрі з успіхом і похвалою, беруть ролі за здібностями».

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери