Розпочався цикл інноваційних круглих столів для керівників ЗЗСО

4 квітня 2023 року кафедра освітньої політики КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» розпочала цикл інноваційних круглих столів для керівників і заступників керівників ЗЗСО.

Впровадження Нової української школи є однією з ключових реформ в останні роки в Україні. Ця комплексна реформа тісно пов’язана з децентралізацією та передбачає зміну підходів до освітніх та управлінських процесів. Одна зі стратегічних цілей Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти – сприяти впровадженню Нової української школи. Для цього працівники кафедри освітньої політики проводитимуть цикл інноваційних круглих столів. Ці зустрічі покликані бути майданчиком для обміну досвідом між освітянами-управлінцями Львівської області, інформуванням про добрі практики, а також каналом зворотного зв’язку для покращення освітньої пропозиції Інституту.

Тетяна Гургула,  професорка кафедри освітньої політики, докторка економічних наук, модерувала засідання першого круглого столу на тему «Впровадження НУШ: здобутки та виклики». Вона охарактеризувала процес децентралізації та адміністративно-територіальну  реформу, зосередивши увагу на повноваженнях, які отримали керівники ЗЗСО.

Павло Хобзей, директор Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат фізико-математичних наук, зосередив увагу на цінностях НУШ та необхідності впровадження реформи. Він в інтерактивній формі провів опитування про виклики та позитивні зміни у впровадженні реформи, під час якого детально обговорили як запроваджують формувальне оцінювання в закладах освіти, як співпрацює керівник та педагогічний колектив, чи є порозуміння з органами територіальної громади.

Сергій Пазюк, заступник директора з науково-педагогічної роботи, старший викладач кафедри освітньої політики КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», регіональний координатор впровадження НУШ, окреслив шляхи співпраці територіальних громад та керівників ЗЗСО.

Зустріч була конструктивною та корисною для усіх учасників. Далі буде…

Партнери