Семінар педагогів Новояворівської територіальної громади

26 квітня 2023 року у Новояворівському краєзнавчому музеї відділу освіти Новояворівської міської ради спільно з КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» провели семінар «Особистісно-орієнтована модель дошкільної освіти» для керівників, методистів, педагогів закладів дошкільної освіти.

Семінар організували Леся Кабан, провідний фахівець відділу освітньої політики та правового забезпечення відділу освіти,  та Тетяна Юр, головний спеціаліст відділу освіти Новояворівської міської ради. Михайло Дорош, начальник відділу освіти, привітав учасників семінару та побажав плідної роботи та успіхів в опануванні цифрових технологій та активних методів навчання.

Ірина Суховерська, доцентка кафедри суспільствознавчої освіти, кандидатка історичних наук, завідувачка кабінету інформаційно-комунікаційної діяльності, продемонструвала онлайн-застосунки, сервіси та програми, за допомогою яких можна створити ігри, 3D-презентації,  відео, постери та колажі, які стануть в нагоді педагогам не лише для навчання вихованців, але й для популяризації власного досвіду та організації віртуальних виставок творчих робіт. Учасники семінару ознайомилися із застосунками Wheel of Names, EMAZE, Netboard.me. Всі учасники семінару отримали маршрутні листи для створення цифрових застосунків.

Ольга Банах, старша викладачка кафедри педагогіки КЗ ЛОР  «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», показала можливості впровадження особистісно-орієнтованої моделі освіти у дошкільну групу, використовуючи активні методи навчання «Мозковий штурм», бесіду, активності у колі, роботу в парах та малих групах. Учасники семінару аналізували, чи є у їхніх групах принцип дитиноцентризму і чи сучасне освітнє середовище у дошкільній групі є демократичним і тематичним. Впродовж зустрічі робили наголоси на забезпечення наступності між державними стандартами дошкільної й початкової освіти у впровадженні особистіно-орієнтованої моделі освіти та основних підходах в освітньому процесі у цих перших двох ланках освіти.

У другій частині семінару відбувся майстер-клас із розпису яворівської забавки, який провела директор Новояворівського крєзнавчого музею Леся Більська-Косик. Учасники із задоволенням наносили яскраві фарби на заготовки, перетворюючи їх у неймовірно колоритні іграшки.

Захід відбувся за активного спілкування учасників, що надало йому особливого значення та надихнуло на подальшу співпрацю.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери