Семінар-практикум для психологів та соціальних педагогів про статевість у контексті дорослої відповідальності

29 березня 2024 р. у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар-практикум для фахівців психологічної служби «Навчання про статевість у контексті дорослої відповідальності».

Програма «TeenSTAR: Навчання про статевість у контексті дорослої відповідальності» розробленa в Центрі Природного Планування Сім’ї у м. Вашинґтон. Засновницею програми є уродженка Австрії, докторка медицини Ганна Кляус.

Наталія Яремкович, методистка кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР ЛОІППО, зазначила, що програма поєднує навчання підлітків про плідність зі співпрацею з батьками та спирається на довіру між вчителем і учнями. Програма допомагає підліткам усвідомити власну статеву ідентичність, яка є частиною їхньої особової ідентичності та впливає на їхнє майбутнє.

Петро Гусак, кандидат філософських наук, представник австрійської програми статевого виховання TeenSTAR Österreich в Україні, координатор проєкту «Сприяння належному вихованню української молоді у статевих питаннях у школах», окреслив завдання програми – як допомогти підліткам усвідомити власну статеву ідентичність, яка є частиною їхньої особової ідентичності та впливає на їхнє майбутнє; дати можливість говорити про свої почуття та прагнення. Підлітки матимуть змогу навчитися приймати відповідальні рішення, розуміти цінність своєї здатності стати батьками.

Галина Дацко, лікар-гінеколог, інструктор методів розпізнавання плідності (МРП), охарактеризувала ставлення молодих людей до вміння розпізнавати свої почуття та розсудливо поводитися зі своїми прагненнями; пізнавати іншу особу в спільному проведенні часу.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери